Opleiding Loopbaancoach

Kies voor een onderbouwde en ervaringsgerichte opleiding

Opleidingsfiche

VOOR
Voor therapeuten, coaches of HR-professionals die willen starten als loopbaancoach

DUURTIJD
Online modules op eigen tempo (blijft steeds beschikbaar)

2 live momenten (verdieping en oefening) in kleine groepen of individueel

Opstartmoment administratie met teamcoach Annick

(30 opleidingsuren)

OPLEIDINGSKOST
€ 750 excl. BTW

Opleiding loopbaancoach - erkend Loopbaancentrum Mathil

Opleiding loopbaancoach – erkend Loopbaancentrum Mathil

Loopbaanbegeleiding is sterk geëvolueerd. Waar je enkele jaren geleden klanten begeleidde naar job zekerheid, begeleid je hen nu naar loopbaanzekerheid, loopbaansturing en competentieontwikkeling.

Onze loopbaan is voortdurend in beweging. Zowel werknemers als zelfstandige ondernemers merken dat er nood is aan méér. Méér zelfsturing, toekomstvisie op de eigen loopbaan en meer inzicht in de eigen competenties en ontwikkelingsmogelijkheden.

Om een kwalitatief en professioneel aanbod in loopbaanbegeleiding te kunnen voorzien voor loopbaanvragen in het huidige loopbaanlandschap, hebben we de opleiding loopbaancoach bij erkend loopbaancentrum Mathil ontwikkeld.

Wil jij de opleiding volgen of wil je meer info? Klik hieronder en stuur je gegevens door. Ik neem snel contact met je op.

Loopbaancoach worden

Dus jij wil loopbaancoach/loopbaanbegeleider worden? Je wil in je eigen praktijk aan de slag met loopbaanvraagstukken en je bent op zoek naar een uitbreiding van je toolbox om je klanten concreet op weg te helpen?

De opleiding loopbaancoach bij erkend loopbaancentrum Mathil richt zich tot ervaren coaches, HR-professionals of therapeuten/psychologen die binnen hun eigen praktijk aan de slag willen gaan met loopbaanvraagstukken. Je volgde dan ook een basis-coachopleiding of therapieopleiding die voldoet aan onze voorwaarden.

Wil jij aan de slag met een ruim kader dat jou een stevige houvast biedt binnen dit domein? Wil jij een structuur krijgen waar je op kan vertrouwen met daarbinnen de vrijheid om flexibel de gebruikte methodieken af te stemmen op je klant? Dan is onze opleiding loopbaancoach voor jou op maat gemaakt.

Onze wetenschappelijk onderbouwde methodieken en ervaringsgerichte oefeningen stellen jou als coach in staat om op korte termijn tot concrete resultaten te komen met jouw klant.

Voor je wordt toegelaten tot onze opleiding, plannen we een persoonlijk gesprek in om alvast kennis te maken. Tijdens dit gesprek bespreken we je opleidings- en werkachtergrond, je motivatie om de opleiding loopbaancoach te volgen en kan je alvast je persoonlijke vragen stellen aan Annick, oprichter van Loopbaancentrum Mathil.

Je kiest voor onze opleiding loopbaancoach als je …

Loopbaanbegeleiding zorgt ervoor dat onze klanten zich terug sterker voelen in hun eigen schoenen. Het geeft hun zelfvertrouwen, een duidelijke kijk op wie ze zijn en wat ze nodig hebben én bovenal het zet hun aan tot actie.

Tijdens onze opleiding loopbaancoach ga je, tussen de theorie en vele praktische toepassingen, zelf actief aan de slag. We zorgen voor een veilige en professionele setting waar jij als coach in alle veiligheid kan oefenen. De opleiding tot loopbaancoach bij loopbaancentrum Mathil is opgesplitst in een online en een live gedeelte. De online modules kunnen op je eigen tempo gevolgd worden. De live momenten gaan door in kleine groepjes van max. 3 deelnemers om zo de persoonlijke aanpak en individuele groei te kunnen blijven garanderen.

Wil je op de hoogte gehouden worden over onze opleiding of heb je graag meer informatie?

Klik hieronder en stuur jouw gegevens door.

De trainer

Onze trainer is tegelijk ook oprichter van loopbaancentrum Mathil, Annick een gepassioneerde loopbaancoach met een eigen praktijk in coaching en erkend loopbaancentrum onder VDAB. Met een ruime ervaring in loopbaanbegeleiding, coaching en de bedrijfswereld/HR, schoolt ze zich daarnaast continu bij om het niveau van coaching en loopbaanbegeleiding telkens te optimaliseren. Dat geldt ook voor de opleiding voor jou als loopbaancoach in spé.

“Ik ben Annick, gebeten door de microbe van persoonlijke ontwikkeling, loopbaanbegeleiding en coaching en ik sta te popelen om dit ook aan jou door te geven! In alles wat ik doe en wie ik ben, vind ik het enorm belangrijk om rekening te houden met wat ik zelf nodig heb. Ik bewaak dan ook mijn grenzen zowel binnen werk als privé en ik verwacht dat jij dat ook doet. Zo werken we samen op een professionele, maar vooral heel menselijke en gezonde manier.”

Annick is oprichtster van coachpraktijk Mathil&ik, waar erkend Loopbaancentrum Mathil een onderdeel van is. Ze is gecertificeerd loopbaancoach, trainer en lifecoach. Als partner van VDAB staat zij garant voor kwaliteit en professionaliteit.

Annick heeft een achtergrond in sociale wetgeving, HR en volgde diverse professionele (coach)opleidingen aangevuld met mindfulness, ACT (Acceptance en Commitment Therapy) en RFT (Relational Frame Theory).

Ze is gekend voor haar open en persoonlijke manier van coachen en lesgeven. Haar passie ligt bij één op één gesprekken waarin de klant zichzelf (opnieuw) leert kennen en in de toekomst met meer zelfvertrouwen éigen keuzes kan maken die passen bij het leven waar hij of zij naartoe wil.

Aan de hand van concrete methodieken, gerichte vragen en een aanzienlijke dosis empathie voel je je bij haar onmiddellijk op je gemak als klant én als loopbaancoach van team Mathil.

20 06 22 Mathilik website e1606996454998 MathilenIk

Praktisch

De opleiding tot loopbaancoach bij loopbaancentrum Mathil is opgesplitst in een online en een live gedeelte. De online modules kunnen op je eigen tempo gevolgd worden. De live momenten gaan door in kleine groepjes van max. 3 deelnemers om zo de persoonlijke aanpak en individuele groei te kunnen blijven garanderen.

Heb jij interesse in onze opleiding of wil je graag meer informatie? Klik hieronder en stuur jouw gegevens door.

Wat zeggen anderen over onze opleiding loopbaancoach…

“Heel toegankelijk, geen té grote groep, open, duidelijk.”

“De warme menselijke betrokken aanpak, waarin ieder zichzelf mocht zijn en ieder in zijn/haar eigen waarde wordt gewaardeerd”

“Indeling: eerst de structuur van loopbaanbegeleiding en praktische en nadien pas het verdere uitdiepen van methodieken, die opbouw vond ik wel handig en overzichtelijk. De eigen voorbeelden daarbij maakte het ook concreter.”

“Smaakt naar meer”

“Annick is een geweldige trainer, de authentieke en open manier waarop ze de opleiding gaf, was heel fijn om te ervaren.”

Kostprijs

De opleiding bestaat uit een online en een live gedeelte. De online modules zijn onmiddellijk na inschrijving ter beschikking en kunnen gevolgd worden op je eigen tempo. De live momenten worden vastgelegd in overleg.

De totale kostprijs van de opleiding tot loopbaancoach bedraagt 750 euro. Deze prijs is excl. BTW.

Wij zijn een erkend dienstverlener van de KMO portefeuille waardoor je recht hebt  bij het volgen van deze opleiding op financiële steun voor de aankoop van diensten (opleiding of advies) die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Deze steun bedraagt tot maximum 30% van de totale kostprijs (excl. BTW of andere uitgesloten kosten). Mathil&ik Dienstverlener: Registratienummer DV.O240838

AANBEVOLEN LITERATUUR, doch niet verplicht:

  • Breng beweging in je loopbaan van Marinka Kuijpers
  • Ik kies voor mijn talent van Luc Dewulf
  • Professionele loopbaancoaching van Rozemarijn Dols
  • Gezocht: een baan die bij me past van Gerald M. Sturman
  • Het complete loopbaanboek van Susan van Ass