Liesbeth Schrooten
Loopbaanbegeleider

Liesbeth Schrooten
Gemeentedijk 22
2480 Dessel

Bekijk ligging kantoor

Bel op nr. 0472 29 00 31

Mail naar liesbeth.schrooten@mathilenik.be

Wie is Liesbeth Schrooten?

Hallo, ik ben Liesbeth, enthousiaste loopbaanbegeleider, en perfectionisme- & talentcoach. Uit mijn kerntalentenprofiel blijkt dat ik graag mijn kennis deel om andere mensen te motiveren, te enthousiasmeren en te inspireren zodat ze zelf stappen zetten in hun groeiproces naar hun authentieke zelf. Ik vertrek vanuit kiemen, mogelijkheden en kansen, vanuit het halfvolle glas zelfs als het glas voor anderen helemaal leeg is. Ik werk graag met vraagstukken die complex mogen zijn, waar ik op zoek ga naar de logica om er vervolgens structuur in aan te brengen.

Zelf heb ik meer dan 20 jaar ervaring in de onderzoekswereld vanuit verschillende rollen: onderzoeker, leidinggevende, manager, procesdenker, … Door deze ervaring heb ik ontdekt dat mensen inzetten op hun talenten niet alleen voor hen, maar ook voor mij een energiegever is. Ik geloof sterk in “de juiste persoon op de juiste plaats” en zie dit als de sleutel voor een energiegevende en duurzame job waar mensen zich in kunnen ontplooien.

Bij mijn huidige werkgever Thomas More, ondersteun ik parttime secundaire scholen rond het thema studiekeuzebegeleiding voor hun laatstejaars. Jongeren informeren en over zichzelf laten reflecteren zodat zij een duurzame studiekeuze kunnen maken, hier krijg ik energie van.

Waarom Mathil?

Een belangrijk deel van mijn werkplezier haal ik uit teamplay. Ik realiseer graag samen met anderen doelen en geniet ervan als iedereen kan meewerken aan het resultaat. Bij Mathil&Ik, onder deskundige mentoring van oprichtster Annick, vormen de coaches een hecht team waarbinnen elke coach zijn eigen authentieke zelf mag zijn. Complementariteit zien we hier als een troef en kennis delen doen we van nature. Hier plukken wij als coaches niet enkel de vruchten van, echter nog belangrijker ook de coachees komen hierdoor sterker uit hun eigen loopbaanbegeleidingstraject.

Sterke kanten

Zelfinzicht is het startpunt van elke loopbaanbegeleiding. Om te weten te komen wie jij werkelijk bent, waar jouw ogen van gaan blinken en waarin jouw ontwikkeling moeiteloos zal verlopen, maak ik gebruik van de kerntalentenmethode. Het is een leuke, snelle en doelgerichte methode met inzichten voor het leven. Via een eenvoudige vragenlijst, die je terug brengt naar je kindertijd, gekoppeld aan een persoonlijk gesprek ontdek je jouw kerntalenten. Je favoriete speelgoed en spel zijn als het ware een spiegel voor jouw energiegevers en -vreters. Het levert een uniek profiel op dat als thuiskomen aanvoelt, de (h)erkenning is heel sterk, bijna verbluffend.

Verder ben ik ook een erkend perfectionismecoach en aangesloten bij de beroepsvereniging van perfectionismecoaches (bcpvzw). Ik ondersteun coachees om zich te bevrijden van het belemmerend perfectionismepatroon. Om de weg naar een zelfbewuste vrije volwassene in te slaan. Zonder rem, zonder nood aan bevestiging van anderen, wel met meer zelfliefde en innerlijke rust.

Bevrijd jezelf en doe waar je hart sneller van slaat !

Regio’s

Dessel, Mol, Retie, Balen, Meerhout, Geel, Kasterlee, Oud-Turnhout, Turnhout, Arendonk, Lommel, Leopoldsburg, Ham, …