Loopbaan met perfectionisme

Ligt de lat bij jou ook hoog? Ervaar je je perfectionisme meer als een last dan als een kracht? Daar brengen onze coaches graag verandering in met een traject loopbaanbegeleiding afgestemd op jouw unieke situatie.

Loopbaan met perfect-ionisme

Ligt de lat bij jou ook hoog? Ervaar je je perfectionisme meer als een last dan als een kracht? Daar brengen onze coaches graag verandering in met een traject loopbaanbegeleiding afgestemd op jouw unieke situatie.

Wil jij het allemaal goed voor elkaar hebben? Heb je graag de touwtjes in handen en krijg je de kriebels van ‘Gewoon goed is goed genoeg?’ Merk je daarnaast dat die hoge lat je best parten speelt, meer en meer, niet alleen op het werk, maar ook binnen je balans werk-privé? Ben je snel gefrustreerd omdat anderen het niet zo nauw nemen met afspraken? Heb je het gevoel dat je altijd alles voor iedereen doet, terwijl jij er telkens overschiet? Wist je dat faalangst hand in hand gaat met perfectionisme?

We gaan aan de slag met die hoge lat, verkennen je eigen grenzen, leggen ze vast en verlossen je van het oordeel van anderen. Zo kan je stap voor stap meer ruimte innemen voor jezelf, je piekerhoofd vaker stilleggen en je focus meer leggen op dat wat je echt wilt en waar je energie van krijgt.

Loopbaanbegeleiding zorgt ervoor dat jij de lat op een aanvaardbare hoogte legt die werkt voor jou en je omgeving. Een hoogte waar je nog kan presteren met voldoende energie en voldoening én een aangename balans werk-privé hebt. Dit zorgt ervoor dat je verlost raakt van de (te) hoge druk die je jezelf en je omgeving vaak oplegt zodat je vrijer kan werken. Je leert dat perfectionisme niets negatiefs is zolang je er op een manier mee omgaat die écht werkt voor jou. Doen wat werkt, elke dag, daar gaan we voor.

Een goede balans tussen werk en leven met perfectionisme coaching

Ik heb het moeilijk met te geloven in mezelf. Ik ben veel kritischer voor mezelf dan voor anderen. Uitstelgedrag is mij niet onbekend. Er is niemand die dit voor mij kan oplossen.

Het klopt dat niemand je probleem kan oplossen voor jou. Wel kunnen we bij Mathil & Ik de oorzaak van je probleem achterhalen en je op het goede spoor zetten. Samen, stap voor stap, wandelen we in de juiste richting en zoeken we een manier van leven die goed bij je past.

Perfectionisme is een eigenschap die door veel managers gezien wordt als een positieve. Ze beseffen vaak niet dat het unieke problemen met zich mee brengt. Deze problemen zullen we met jou bespreken. Elke situatie is anders, maar iedereen kan een manier van leven vinden die bij zich past.

Wil jij weten hoe het met je loopbaan gesteld is? Doe hier de test!
Wil jij weten hoe het met je loopbaan gesteld is? Doe hier de test!

Loopbaancheques

Zowel werknemers als ondernemers/zelfstandigen kunnen gebruik maken van VDAB loopbaanbegeleiding. Dit zijn de voorwaarden:

  • Je woont in Vlaanderen of Brussel
  • Je werkt voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige
  • Je hebt minimum 7 jaar werkervaring als werknemer of zelfstandige
  • Je volgde geen loopbaanbegeleiding in de voorbije 6 jaar

Elke 6 jaar heb je recht op 2 loopbaancheques. De eerste cheque is goed voor 4 uur loopbaanbegeleiding en de tweede voor 3 uur. In totaal kan je elke 6 jaar dus 7 uur begeleiding volgen met de loopbaancheques van VDAB.

Voor meer info over loopbaanbegeleiding en loopbaancheques kan je hier terecht.

WE DOEN HET SAMEN ZOLANG HET NODIG IS

Onze Visie

‘Wie ben ik, wat heb ik nodig en wat moet ik dan doen?‘ Dat is onze rode draad doorheen alles wat we doen. Hier gaan we telkens naar op zoek, samen.