ACT coaching

Denk je ook vaak ‘& ik dan’? Dan ben je bij Mathil & Ik aan het juiste adres.

Ben je het beu om je leven te lijden in plaats van te leiden? Heb je vaak frustraties die betrekking hebben op andere mensen? Voel je je soms ook tekortgedaan?

Ben je uitgeput en voel je je moedeloos? Ben je het beu om alle ballen in de lucht te houden en nog steeds het gevoel te hebben dat niets lukt? Heb je een grote droom die je wilt realiseren? Ben je op zoek naar een coach die je helpt in je algemene persoonlijke ontwikkeling? Zit je gewoon vast en heb je iemand nodig die met je meekijkt en even naast je loopt tot je weer verder kan?

Wat is coaching?

Binnen de trajecten die we aanbieden maken we gebruik van wetenschappelijk onderbouwde gesprekstechnieken en praktische oefeningen. Hiermee gaan we ervaringsgericht aan het werk om de nodige tools te voorzien waarmee je zelf aan de slag kan.

Zo gebruiken we methodieken als therapeutische coaching op basis van ACT en RFT, elementen uit de positieve psychologie, mindful self compassion en life coaching. Contextuele gedragstherapie ACT en de Relational Frame Theory (RFT) zijn sinds lang de basis van mijn werk. Sinds 2022 is daar PBBT® bijgekomen, de nieuwe gedragstherapie. PBBT is volledig gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten over menselijk gedrag.  Onderwerpen die we vaak zien terugkomen in de praktijk bij Mathil & Ik zijn:

  • Stress

  • Burn-out/bore-out

  • Perfectionisme

  • Crisis in je leven vb. ouderdispuut, scheiding, kruispunt in je leven

  • Oververmoeidheid

  • Overmatig piekeren

  • Pijnklachten en beperkte fysieke mogelijkheden.

  • Sterke gevoelens van eenzaamheid, angst, somberheid of onzekerheid.

  • Het anders leren omgaan met druk van buitenaf

Wil je verder kijken? Wil je niet alleen praten en dromen over hoe je het anders zou willen, maar er ook écht iets aan doen? Dan gaan we samen aan de slag. Stap voor stap.

Natuurlijk laten we je niet zomaar los. We doorlopen samen een traject en lopen daarbij vlak naast jou. Je hebt de mogelijkheid om tussen de sessies door contact met ons op te nemen. Zo heb je steeds een partner in crime in jouw persoonlijke groeiproces en vooral een steunpilaar. Deze motiveert je om te blijven stappen, ook als het moeilijk is.

We doen het samen. Jij staat centraal.

Als je op zoek bent naar een loopbaancoach, bekijk dan onze pagina over loopbaanbegeleiding.

WE DOEN HET SAMEN ZOLANG HET NODIG IS

Onze Visie

‘Wie ben ik, wat heb ik nodig en wat moet ik dan doen?‘ Dat is onze rode draad doorheen alles wat we doen. Hier gaan we telkens naar op zoek. Wij samen.

Hoe werken we? (oplossingsgerichte coaching)

Samen kijken we naar wat je tot nu toe hebt ondernomen, wat het jou heeft opgeleverd en hoe je anders in het leven zou willen staan. Wat werkte voor jou? Wat heeft je veel tijd, energie en meestal ook stress opgeleverd?

We gaan niets wegvegen van wie je bent op dit moment en wat je hebt gedaan om hier te geraken. We voegen er alleen een nieuw stuk aan toe.

Een stuk dat misschien niet eens zo heel nieuw is, maar wel verstopt zat onder een dikke laag van bagage. Deze bagage is wat je meesleurt van vroegere relaties (zowel werk als privé), opvoeding, dingen die je meemaakte in je leven…

Op deze manier gaan we naar ‘doen wat werkt’. Elke dag opnieuw.

We gunnen je een persoonlijk en haalbaar coachingstraject

Raak verlost van wat niet (meer) werkt voor jou. Je mag iets nieuws proberen, falen en opnieuw proberen. Je moet het niet van de eerste keer goed doen. Gun jezelf de tijd die je nodig hebt om te komen op de plek waar jij wil staan. In je leven, gezin, relatie, loopbaan, hobby of in alles samen.

Met de moed in de schoenen stap je bij ons binnen. We gaan van MOETEN naar ONT-MOETEN en dat op een heel moedige manier.

Bij Mathil & Ik hebben we ervaren dat dit een groeiproces is zonder einde. Dit maakt het net zo fijn. Je kan blijven groeien en evolueren, in welke richting dan ook. Het belangrijkste is dat jij stuurt. Jij bepaalt hoe snel je gaat en jij bepaalt óf je gaat.

Just do it afraid

Je kan verandering aanbrengen in je leven én bang zijn tegelijk.

Wil je de omschakeling maken van ‘eerst jij en dan ik’ naar ‘eerst ik en dan jij’ of droom je van een gezonde afwisseling hiervan? Laat ons dan samen bekijken waar je naartoe wilt.

Na een eerste kennismaking via mail of telefoon, maak je een afspraak voor een intake gesprek.

Andere coachings

PROGRAMMA VOOR ONDERNEMERS:

trainen van vaardigheden: Voor ondernemers en zelfstandigen die hun eigen functioneren en daarmee ook hun eigen zaak of bedrijf willen versterken. We werken op maat. Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn: het aanleren van softskills in functie van communicatie, assertiviteit, focus, grenzen stellen, hoe omgaan met frustraties, ondernemersvaardigheden … de pijnpunten waar werknemers mee kampen, komen hier ook vaak terug, zij het in een ander jasje.

PROGRAMMA VOOR MEDEWERKERS:

trainen van vaardigheden: voor medewerkers en hun bedrijf waar ze begaan zijn met het welzijn van op de werkvloer. We werken op maat. Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn: het versterken van vaardigheden en competenties die betrekking hebben op assertiviteit, duidelijk en verbindend communiceren, stress op de werkvloer, focus houden, zelfkennis en daadkracht, …

Loopbaancentrum Mathil

Waar gaat de coaching door?

De sessies gaan door in de praktijk van je coach of via een online meeting. Hiervoor gebruiken we tools zoals Skype, Zoom en Whereby. Tijdens deze sessies kan je rekenen op een persoonlijke aanpak met ruimte voor emotie, humor en professionaliteit.

Er is weinig tot geen verschil tussen een online sessie en een sessie in de praktijk.

Opdrachten worden telkens doorgestuurd via mail en besproken in de sessie samen met je coach. Via een gedeeld scherm kunnen we jouw opdrachten en onze aantekeningen en tips eenvoudig samen bekijken en kan je hier later ook thuis mee aan de slag.

Heb je hier vragen over? Neem contact op, we antwoorden zo snel en correct mogelijk.

We doen het samen!

Loopbaancheques Annick met laptop coaching

Wat zeggen onze klanten?

GETUIGENISSEN

“Annick is een fantastische coach. Ze heeft me zeer goed geholpen met te ontdekken welke richting ik uit wil. Ik heb eindelijk het gevoel dat ik echt weet wat ik wil!”

“Annick, ik wil je toch nog even bedanken. Je hebt me al super geholpen, zonder uw hulp had ik niet zo ver gestaan. Ik heb al gekeken op de website van VDAB; we zien elkaar zeker terug voor de 2de cheque. Alvast bedankt.”

“Annick weet waar ze over spreekt, doet haar job goed en vol overtuiging. Zeker een meerwaarde voor iedereen om loopbaanbegeleiding te overwegen.”

“Het is interessant om jezelf beter te leren kennen en leren daarmee aan de slag te gaan; zowel privé als in een werkomgeving. Soms komt er iets anders uit de bus dan je verwacht en helpt dat om betere keuzes te maken in je leven.”

4,9 47 reviews