Loopbaan met burn-out/carrièreswitch

Voor mensen die het moeilijk hebben in hun werkleven door burn-out of een carrièreswitch willen maken.

Loopbaan begeleiding

Wat te doen bij een burn-out of een bore-out?

Veel mensen weten niet goed wat te doen na een burn-out. Het is belangrijk je te laten begeleiden door medische professionals tijdens een burn-out zodat je deze helemaal weg kan werken. Een goede burn-out behandeling is cruciaal. Pas hierna is het tijd om je te laten begeleiden door een loopbaanbegeleider of coach.

Een burn-out meemaken is geen pretje. Soms is een relatief lange fase van herstel, zowel fysiek als mentaal nodig om hier sterker uit te komen. Ben jij in de herstelfase of ben je volledig hersteld van een burn-out of bore-out? Wil je nu aan de slag met jezelf om te leren hoe je in de toekomst op een andere manier met jezelf kan omgaan om niet opnieuw te hervallen? Wil je er hierdoor voor zorgen dat anderen je ook anders zullen behandelen en je grenzen beter worden gerespecteerd? Ben je op zoek naar concrete tips en tools om jezelf sterker en zekerder te voelen?

In een traject loopbaanbegeleiding krijg je een duidelijke kijk op wie je bent (niet wie je denkt te moeten zijn) en op wat je nodig hebt. Op die manier is het voor jou makkelijker en voelt het veiliger aan om weer aan het werk te gaan na een burn-out of bore-out. We doen het stap voor stap.

Door loopbaanbegeleiding te volgen is het makkelijker om het werk weer te hervatten omdat het rust brengt in je hoofd en in je leven. Je onderzoekt je waarden, energiegevers, je takenpakket en vele anderen dingen om te komen tot een duidelijk plan. Op die manier stijgt je zelfvertrouwen en ga je met veel energie weer aan het werk. Op naar een loopbaan waar structurele zelfzorg centraal staat!

Wanneer start je best je traject? Wanneer je merkt dat je fysiek sterker wordt, je belangrijkste lichamelijke klachten verbeterd zijn en je weer je aandacht geleidelijk aan kan richten op het thema werk. Bespreek dit met je coach en je huisarts.

Een bore-out lijkt op een burn-out. Het verschil is dat je bij een bore-out te weinig uitdaging krijgt. Je werkgever kan je geen uitdagingen meer geven, waardoor je een gevoel van verveling krijgt. Het is dan misschien tijd om een carrièreswitch te maken.

Niet zeker of een carrièreswitch een goed of slecht idee is? We staan je bij. Beslissingen zoals deze maak je best niet alleen. Laat je bijstaan door professionele loopbaanbegeleiders en coaches om je doorheen het proces te leiden. Stap voor stap, samen.

Een goede balans tussen werk en leven na een burn-out herstel

“Ik ben bang dat ik ga hervallen. Tijdens de burn-out is er heel wat verbeterd, maar ik ben niet zeker dat alles opgelost is. Wat kan ik doen? Er is niemand die dit voor mij kan oplossen.”

Zelfzorg, dat kan je alleen zelf doen. Niemand kan dit in jouw plaats doen. Je weet als geen ander wie je bent en wat je nodig hebt. Dit is allemaal even vaag geworden door de gebeurtenissen van de laatste tijd. We brengen rust in je hoofd, leggen alle puzzelstukken op tafel en gaan op zoek naar jouw unieke handleiding in werk. Op die manier weet je snel weer haarscherp wie je bent en wat je nodig hebt. Zo kom je te weten waar je rekening mee wil en kan houden in je loopbaan zodat je terug stevig aan het roer kan staan van je eigen carrière.

Carrièreswitch maken of niet?

“Ik heb schrik dat een carrièreswitch negatieve gevolgen gaat hebben op mijn leven, maar er moet iets veranderen.”

Denk je aan een carrièreswitch? Samen bekijken we wat je talenten en energiegevers zijn, wat je drijft en waar je valkuilen liggen. We brengen in kaart wie je bent en wat je nodig hebt zodat je weloverwogen keuzes kan maken in functie van een duurzame en gezonde loopbaan. Op die manier wordt het snel duidelijk welke mogelijkheden je hebt binnen of buiten je bedrijf, hoe je kan doorgroeien, welk soort bedrijf bij je past… Ga voor duidelijkheid in je hoofd en creëer zo rust, harmonie en tonnen energie in je loopbaan!

Aan de hand van verschillende methodieken brengen we in kaart welke jobs er bij je passen, wat jou energie geeft, wat je talent is, waar je beter van weg blijft en wat je beter wél opzoekt in werk. Daarnaast onderzoeken we hoe je in een team functioneert, wat voor soort leider of teamplayer je bent en hoe je écht ‘werkt’. Jouw persoonlijke handleiding is het sluitstuk van je traject.

Wil jij weten hoe het met je loopbaan gesteld is? Doe hier de test!
Wil jij weten hoe het met je loopbaan gesteld is? Doe hier de test!

Loopbaancheques

Zowel werknemers als ondernemers/zelfstandigen kunnen gebruik maken van VDAB loopbaanbegeleiding. Dit zijn de voorwaarden:

  • Je woont in Vlaanderen of Brussel
  • Je werkt voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige
  • Je hebt minimum 7 jaar werkervaring als werknemer of zelfstandige
  • Je volgde geen loopbaanbegeleiding in de voorbije 6 jaar

Elke 6 jaar heb je recht op 2 loopbaancheques. De eerste cheque is goed voor 4 uur loopbaanbegeleiding en de tweede voor 3 uur. In totaal kan je elke 6 jaar dus 7 uur begeleiding volgen met de loopbaancheques van VDAB.

Voor meer info over loopbaanbegeleiding en loopbaancheques kan je hier terecht.

WE DOEN HET SAMEN ZOLANG HET NODIG IS

Onze Visie

‘Wie ben ik, wat heb ik nodig en wat moet ik dan doen?‘ Dat is onze rode draad doorheen alles wat we doen. Hier gaan we telkens naar op zoek, samen.