Loopbaan met hooggevoeligheid

Loopbaan met hoog-gevoeligheid

Een goede balans tussen werk en leven met hooggevoeligheid

Ben je hooggevoelig of voel je dat je anders bent dan anderen? Ben je gevoeliger voor indrukken en prikkels dan anderen? Neem je subtielere nuances waar in de lichaamstaal en stemmingen van anderen? Ben je gevoeliger voor licht, geuren en geluiden?

Dit is de reden dat hoogsensitieve mensen sneller overprikkeld raken en de behoefte hebben om zicht terug te trekken op zichzelf. Het is dan ook eens zo belangrijk voor jou om aan de slag te gaan met jezelf om burn-out en langdurige uitval op het werk door stress te vermijden.

Een traject loopbaanbegeleiding met loopbaancheques van VDAB vormt een ideale uitvalsbasis om je loopbaan onder de loep te nemen in functie van jouw hoogsensitiviteit. Wanneer je deze persoonseigenschap leert zien als een kracht, zal je er ook leren meer rekening mee te houden. Zet je persoonlijkheid in combinatie met je talenten en competenties in om meer rust en ruimte in je loopbaan te brengen. Ook je balans werk-privé gaat hiervan enorm verbeteren. Je weet beter wie je bent en wat je nodig hebt zodat je je kan oriënteren op taken, functies en bedrijven die echt bij je aansluiten.

Hoogsensitieve mensen kunnen loopbegeleiding goed gebruiken

Leer hoe je beter kan omgaan met je hooggevoeligheid binnen je job en met welke tools je aan de slag kan om je te wapenen tegen overprikkeling. Ontdek hoe jij je talenten kan inzetten om meer voldoening uit je job te halen en nog energie over te houden voor je gezin en je privéleven.

Op die manier ga je met meer rust, zelfvertrouwen en een gezonde dosis assertiviteit naar de werkvloer. Leer jezelf écht kennen en ga aan de slag met je loopbaan!

Wil jij weten hoe het met je loopbaan gesteld is? Doe hier de test!
Wil jij weten hoe het met je loopbaan gesteld is? Doe hier de test!

Loopbaancheques

Zowel werknemers als ondernemers/zelfstandigen kunnen gebruik maken van VDAB loopbaanbegeleiding. Dit zijn de voorwaarden:

  • Je woont in Vlaanderen of Brussel
  • Je werkt voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige
  • Je hebt minimum 7 jaar werkervaring als werknemer of zelfstandige
  • Je volgde geen loopbaanbegeleiding in de voorbije 6 jaar

Elke 6 jaar heb je recht op 2 loopbaancheques. De eerste cheque is goed voor 4 uur loopbaanbegeleiding en de tweede voor 3 uur. In totaal kan je elke 6 jaar dus 7 uur begeleiding volgen met de loopbaancheques van VDAB.

Voor meer info over loopbaanbegeleiding en loopbaancheques kan je hier terecht.

WE DOEN HET SAMEN ZOLANG HET NODIG IS

Onze Visie

‘Wie ben ik, wat heb ik nodig en wat moet ik dan doen?‘ Dat is onze rode draad doorheen alles wat we doen. Hier gaan we telkens naar op zoek, samen.