fbpx
FAQ items aan het laden...
Loopbaanbegeleiding2021-09-13T09:04:42+00:00

Loopbaanbegeleiding

Loopbaan begeleiding

Een groot deel van ons leven brengen we door op het werk. Zou het niet geweldig zijn om (bijna) elke dag fluitend te vertrekken en ’s avonds blij en voldaan thuis te komen? Helaas…de realiteit is vaak anders.

We brengen niet alleen veel tijd door op het werk, werkgeluk (of geen geluk) heeft ook een enorme impact op de rest van ons leven. Er is steeds een onlosmakelijk verband tussen werk & gezin. Wie zich op het werk niet goed voelt, neem dat automatisch mee naar huis en andersom geldt net hetzelfde.

Er duiken heel wat problemen, vragen, onduidelijkheden, … op rond werk waar je niet altijd raad mee weet.

Mathil&Ik helpt je als je vastzit op je werk of als je worstelt met vragen rond werk en de ganse omkadering ervan. Door onze loopbaanbegeleiding leer je om meer rekening te houden met jezelf (gezin, gezondheid, leeftijd, kwaliteiten, energiegevers en -vreters …) en ontdek je wat jij juist nodig hebt om je werk op lange termijn vol te houden én om meer naar léven te gaan buiten je werk, in plaats van te overleven.

Loopbaanbegeleiding is er voor jou! Je leert waar je energie van krijgt, waar je op vastloopt in je werk en wat je liever anders zou zien.

Loopbaanbegeleiding zet je aan tot actie.
Loopbaanbegeleiding geeft je zelfvertrouwen.

Met loopbaanbegeleiding gaat het erom uit te zoeken wat je nodig hebt en wie jij wil zijn op het gebied van werk om er vervolgens mee aan de slag te gaan. Pas als je daar zelf een duidelijke kijk op hebt, kan je dit ook uitdragen naar anderen.

20 06 22 Mathilik 22 website e1594112128604 MathilenIk

Waar zit je mee?

Er dreigt een herstructurering. Ik wil mijn mogelijkheden bekijken.

Ik ben niet gelukkig op mijn werk. Dat wil ik veranderen!

Ik heb veel plannen, maar hoe begin ik eraan? Ik wil vooruit!

De sollicitaties vlotten niet. Help me concreet op weg.

Ik sleep mezelf naar het werk dag na dag. Ik wil gaan voor méér!

Doe ik mijn werk nog wel graag? Ik wil nu écht gaan voor de beste match.

Een eigen zaak opstarten… Ik wil een weldoordachte beslissing maken.

Wat zijn mijn valkuilen? Ik wil mezelf (opnieuw) leren kennen.

Hoe vind ik de juiste balans tussen werk en privé? Rust heb ik nodig.

Ik wil beter leren grenzen stellen. Ik mag vragen wat ik nodig heb.

20 06 22 Mathilik 7 website e1594112211637 MathilenIk

Wat loopt er niet?

De combinatie werk en gezin valt me zwaar. Ik ga voor de juiste balans.

Ik kan mijn werk niet (meer) aan. Er moet iets veranderen!

Ik herstel van een burn-out. Ik wil écht rekening houden met mezelf!

Ik ben al lang thuis. Ik wil nu eindelijk uitzoeken wat ik écht wil.

Zit ik wel op de juiste plaats? Tijd voor duidelijkheid!

Kan ik niet gewoon tevreden zijn? Op naar meer voldoening.

Ik voel me niet begrepen. Het is tijd dat ik steviger in mijn schoenen sta.

Ik voel me anders. Ik wil leren wie ik ben en wat ik nodig heb.

HSP en werk: waar moet ik op letten? Ik ga met mezelf aan de slag!

Ik werd zo hard en niemand merkt het. Het is tijd dat ik mezelf laat zien!

Wil jij weten hoe het met je loopbaan gesteld is? Doe hier de test!
Wil jij weten hoe het met je loopbaan gesteld is? Doe hier de test!

WE DOEN HET SAMEN ZOLANG HET NODIG IS

Onze Visie

‘Wie ben ik, wat heb ik nodig en wat moet ik dan doen?‘ Dat is onze rode draad doorheen alles wat we doen. Hier gaan we telkens naar op zoek. Wij samen.

Voor wie?

Zowel werknemers als ondernemers/zelfstandigen kunnen gebruik maken van VDAB loopbaanbegeleiding. Dit zijn de voorwaarden waaraan je moet voldoen om gebruik te maken van loopbaancheques van VDAB:

  • Je woont in Vlaanderen of in Brussel
  • Je werkt voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige
  • Je hebt minimum 7 jaar werkervaring als werknemer of zelfstandige
  • Je volgde nog geen loopbaanbegeleiding in de voorbije 6 jaar

Elke 6 jaar heb je recht op 2 loopbaancheques. De eerste loopbaancheque is goed voor 4 uur en de tweede cheque is goed voor 3 uur loopbaanbegeleiding.  In totaal kan je elke 6 jaar dus 7 uur loopbaanbegeleiding volgen met loopbaancheques van VDAB.

Hoe gaan we tewerk?

Je hebt recht op 7 uur loopbaanbegeleiding met loopbaancheques (om de 6 jaar). Voor dit traject betaal je 80 euro. Dit is mogelijk door gesubsidieerde loopbaancheques van de overheid i.s.m. VDAB. Elke sessie loopbaanbegeleiding duurt 1 uur. Tussen de sessies zit gemiddeld 2 weken.

LET OP: vanaf 01/01/2020 moet je minstens 7 jaar werkervaring hebben om in aanmerking te komen voor loopbaancheques. We bekijken samen of je al of niet in aanmerking komt.

Mogelijks heb je geen recht op loopbaancheques omdat je werkzoekend bent, nog studeert of omdat je geen 7 jaar werkervaring hebt? Ook zonder loopbaancheque kan je bij ons terecht voor loopbaanbegeleiding.

Je hebt recht op een onbeperkt aantal uren begeleiding. Elke sessie loopbaanbegeleiding duurt 1 uur. Tussen de sessies zit gemiddeld 2 weken.

Heb je vragen? Is het (nog) niet duidelijk? Neem contact op, we helpen je graag verder. Kom uit je hoofd en kruip in je pen (oeps, of in je toetsenbord) en stuur een mail of neemt contact op via 0473 89 70 57. We zijn er voor jou!

Loopbaancheque aanvragen

Per loopbaancheque betaalt je momenteel 40 euro door de tussenkomst van de Vlaamse overheid. Dat is erg voordelig, want de werkelijke waarde van 1 loopbaancheque bedraagt 550 euro, wat neerkomt op een bedrag van 137,50 euro per uur, wat getuigt over de grote meerwaarde van loopbaanbegeleiding.

De aanvraag van een loopbaancheque loopt via de website van de VDAB of telefonisch op het gratis nummer 0800 30 700. Voor meer info over loopbaanbegeleiding en loopbaancheques kan je terecht op https://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding

vdab loopbaancheques

Waar wordt er gewerkt?

Een sessie loopbaanbegeleiding gaat door in de praktijk van je coach of via een online meeting. Voor onze online sessies gebruiken we tools zoals Skype, Zoom en Whereby. Tijdens deze sessies kan je net zoals bij een live sessie, rekenen op een persoonlijke aanpak met ruimte voor emotie, humor én professionaliteit.

Er is weinig tot geen verschil tussen een online sessie en een sessie in de praktijk.

Opdrachten worden telkens doorgestuurd via mail en besproken in de sessie samen met je coach. Via een gedeeld scherm kunnen wij jouw opdrachten en ónze aantekeningen en tips eenvoudig samen bekijken en kan je hier later ook thuis mee aan de slag.

Heb je hier vragen over? Laat het ons weten via info@mathilenik.be.

We doen het samen!

Wil jij weten hoe het met je loopbaan gesteld is? Doe hier de test!
Wil jij weten hoe het met je loopbaan gesteld is? Doe hier de test!

Veel gestelde vragen over loopbaancheques en loopbaanbegeleiding

Is loopbaanbegeleiding iets voor mij?2020-10-15T12:14:36+00:00

Zit je met twijfels en vragen over je job? Wil je meer plezier en voldoening? Wil je weten welk werk écht bij je past? Misschien is loopbaanbegeleiding bij Mathil&ik dan iets voor jou.

Wij staan bekend voor een uiterst persoonlijke aanpak. Je komt terecht bij jouw persoonlijke coach die jou heel snel van dichtbij leert kennen en die een klankbord en vertrouwenspersoon wordt gedurende het ganse traject.

Dan kan loopbaanbegeleiding jou helpen om te ontdekken wat je wel gelukkig maakt en energie geeft.

Loopbaanbegeleiding is zeker iets voor jou als je wat dan ook aan je werk, jezelf in/op je werk of je loopbaan zou willen veranderen.

Wat is loopbaanbegeleiding?2020-10-15T12:15:28+00:00

Bij Mathil&ik vinden we het heel belangrijk dat loopbaanbegeleiding zo concreet mogelijk is afgestemd op jouw situatie en op jouw loopbaanvraag. We gaan samen op zoek naar antwoorden die jij alleen niet kan vinden.

We ondersteunen en begeleiden je gedurende het ganse proces opdat jij je eigen loopbaan weer in handen kan nemen.

Tijdens loopbaanbegeleiding gaat het over je werk(leven). We gaan op zoek naar jouw energiegevers en -vreters, jouw kwaliteiten en competenties en zoeken uit wat jouw drijfveren zijn op dit moment in je leven. Na elke sessie krijg je huiswerk mee.

Heb je na dit loopbaantraject nog nood aan diepgaandere (life) coaching? Dan kan dit.

Wat is het persoonlijk ontwikkelingsplan (POP)?2020-10-15T12:15:06+00:00

We zoeken een antwoord op de vraag: “Hoe ‘werk’ ik?” Je schrijft hiervoor je eigen handleiding. In VDAB-taal is dit een persoonlijk ontwikkelplan of korter gezegd een POP.

In je persoonlijk ontwikkelplan (POP) hou je je inzichten bij en noteer je de verschillende acties die je gaat ondernemen. Een van die acties kan zijn dat je een opleiding volgt om je positie op de arbeidsmarkt te versterken, of dat je een gesprek aangaat op je werk of misschien ga je wel op zoek naar een andere job.

Je persoonlijk ontwikkelplan bevat een stappenplan met een duidelijke timing. Zo krijg je de dingen ook echt gedaan en blijft het niet bij vrijblijvende coaching tijdens de sessies. Je neemt zelf verantwoordelijkheid om uit de sessies te halen wat jij nodig hebt. Wij geven volle gas. We rekenen erop dat jij dat ook doet!

Krijg ik opdrachten tijdens de loopbaanbegeleiding mee naar huis ?2020-10-16T10:29:15+00:00

Je haalt uit het traject wat je bereid bent om erin te steken. Investeer jij weinig tijd en energie in jouw opdrachten en ben je na de sessies niet écht bezig met hetgeen er werd besproken, dan zullen je resultaten ook tegenvallen.

Je coach verkent samen met jou waar je mee zit en geeft je oefeningen en opdrachten om thuis te maken. Nadien bespreken jullie de oefeningen en opdrachten. Zo komen jullie geleidelijk aan tot nieuwe ideeën en inzichten. De coach begeleidt, jij stuurt.

Wij geven ons voor 100%. Daar kan je op rekenen. We adviseren je om dat ook te doen.

Wat kost loopbaanbegeleiding2020-10-15T12:14:13+00:00

Volg je je loopbaanbegeleiding bij een erkend loopbaancentrum zoals het onze? Dan kan je betalen met loopbaancheques. Zo betaal je zelf maar een klein deel van de begeleiding. Om de zes jaar heb je recht op 2 loopbaancheques van telkens 40 euro. De eerste cheque is goed voor 4u begeleiding. Voor de tweede loopbaancheque krijg je 3u begeleiding.

Voor 80 euro heb je dus recht op 7u begeleiding die zéér waardevol is. Elke cheque kost jou 40 euro. Zo betaal je vanaf 1 januari 2020 in totaal 80€ voor 7 uur loopbaanbegeleiding, terwijl de werkelijke waarde voor één uur loopbaanbegeleiding 169 euro bedraagt. 

Om in aanmerking te komen, moet je wel aan enkele voorwaarden voldoen. Dat lees je hier: https://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding/wie

Loopbaancheques bestellen, wanneer?2020-10-16T08:56:35+00:00

Je kan wachten met het bestellen van je loopbaancheque tot je een kennismaking hebt gehad bij één van onze ervaren coaches in jouw regio.  Op het einde van het eerste gesprek met je loopbaanbegeleider ondertekenen jullie een samenwerkingsovereenkomst. Op dat moment geef/mail je je loopbaancheque aan je loopbaanbegeleider.

Bestel je je cheque liever op voorhand? Ook dat kan. Hou er wel rekening mee dat je loopbaancheques maar 3 maanden geldig zijn. De geldigheidsdatum staat vermeld op de cheque. Start dus voor deze datum met je begeleiding. Eén keer de begeleiding opgestart is, blijft de opgenomen loopbaancheque 12 maanden geldig.

Loopbaancheques bestel je op www.vdab.be.

Kom ik in aanmerking voor loopbaancheques?2020-10-15T12:20:20+00:00

Om loopbaancheques te kunnen aanvragen moet je voldoen aan een aantal basisvoorwaarden zoals: in Vlaanderen of Brussel wonen, minstens 7 jaar werkervaring hebben, de laatste 6 jaar nog geen loopbaancheques gebruikt hebben, op het moment van aanvraag als werknemer of zelfstandige professioneel actief zijn. En Nederlands spreken. Alle gesprekken gaan door in het Nederlands.

En daarnaast zijn er natuurlijk ook een aantal uitzonderingen.  Daarover lees je hier meer: https://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding/wie.

Kan ik als zelfstandige loopbaancheques aanvragen?2020-10-16T08:06:52+00:00

Absoluut. Een zelfstandige wordt gelijkgesteld met een werknemer als die aan deze voorwaarde voldoet: “Je hebt minimum 7 jaar werkervaring (of 2.555 dagen) in loondienst of als zelfstandige opgebouwd over je hele loopbaan.”

Zijn er twijfels of je recht hebt of niet? Neem dan ALTIJD telefonisch contact op met VDAB op het gratis nummer 0800 30 700. Zij helpen je graag verder om duidelijkheid te scheppen over jouw situatie.

Een overzicht van alle veel gestelde vragen vind je via deze link.

Wat zeggen onze klanten?

GETUIGENISSEN

“Annick is een fantastische coach. Ze heeft me zeer goed geholpen met te ontdekken welke richting ik uit wil. Ik heb eindelijk het gevoel dat ik echt weet wat ik wil!”

“Annick, ik wil u toch nog even bedanken. Je hebt me al super geholpen zonder uw hulp had ik niet zover gestaan. Ik heb al gekeken op de website van VDAB; we zien elkaar zeker terug voor de 2de cheque. Alvast bedankt.”

“Annick weet waar ze over spreekt, doet haar job goed en vol overtuiging. Zeker een meerwaarde voor iedereen om loopbaanbegeleiding te overwegen.”

“Het is interessant om jezelf beter te leren kennen en leren daarmee aan de slag te gaan ; zowel privé als in werkomgeving. Soms komt er iets anders uit de bus dan je verwacht en helpt dat om betere keuzes te maken in je leven.”

Klachtenprocedure

De klant kan een klacht i.v.m. gesubsidieerde loopbaanbegeleiding indienen bij de gemandateerde onderneming zelf via info@mathilenik.be of bij VDAB, via de website (klachtenformulier, https://www.vdab.be/klachten) of via de gratis servicelijn 0800 30 700. Als derde mogelijkheid kan de klant klacht indienen bij de Vlaamse Ombudsdienst via het klachtenformulier op de website www.vlaamseombudsdienst.be of het gratis nummer 1700.

Inschrijven voor een gratis infogesprek

Als je tijdens deze Corona-pandemie liever geen face-to-face gesprek voert, dan kan je bij Mathil&ik ook een e-coaching sessie inplannen via Google Meet, Skype, Whereby, FaceTime, … Jouw coach informeert je over de mogelijkheden.

Schrijf je hieronder in voor een vrijblijvend infogesprek en we contacteren je binnen de 2 werkdagen.

Ga naar de bovenkant