Loopbaanbegeleiding

Loopbaan begeleiding

Een groot deel van ons leven brengen we door op het werk. Zou het niet geweldig zijn om (bijna) elke dag fluitend te vertrekken en ’s avonds blij en voldaan thuis te komen? Helaas…de realiteit is vaak anders.

We brengen niet alleen veel tijd door op het werk, werkgeluk (of geen geluk) heeft ook een enorme impact op de rest van ons leven. Er is steeds een onlosmakelijk verband tussen werk & gezin. Wie zich op het werk niet goed voelt, neem dat automatisch mee naar huis en andersom geldt net hetzelfde.

Er duiken heel wat problemen, vragen, onduidelijkheden, … op rond werk waar je niet altijd raad mee weet.

Mathil&Ik helpt je als je vastzit op je werk of als je worstelt met vragen rond werk en de ganse omkadering ervan. Door onze loopbaanbegeleiding leer je om meer rekening te houden met jezelf (gezin, gezondheid, leeftijd, kwaliteiten, energiegevers en -vreters …) en ontdek je wat jij juist nodig hebt om je werk op lange termijn vol te houden én om meer naar léven te gaan buiten je werk, in plaats van te overleven.

Loopbaanbegeleiding is er voor jou! Je leert waar je energie van krijgt, waar je op vastloopt in je werk en wat je liever anders zou zien.

Loopbaanbegeleiding zet je aan tot actie.
Loopbaanbegeleiding geeft je zelfvertrouwen.

Met loopbaanbegeleiding gaat het erom uit te zoeken wat je nodig hebt en wie jij wil zijn op het gebied van werk om er vervolgens mee aan de slag te gaan. Pas als je daar zelf een duidelijke kijk op hebt, kan je dit ook uitdragen naar anderen.

20 06 22 Mathilik 22 website e1594112128604 MathilenIk

Waar zit je mee?

Er dreigt een herstructurering. Ik wil mijn mogelijkheden bekijken.

Ik ben niet gelukkig op mijn werk. Dat wil ik veranderen!

Ik heb veel plannen, maar hoe begin ik eraan? Ik wil vooruit!

De sollicitaties vlotten niet. Help me concreet op weg.

Ik sleep mezelf naar het werk dag na dag. Ik wil gaan voor méér!

Doe ik mijn werk nog wel graag? Ik wil nu écht gaan voor de beste match.

Een eigen zaak opstarten… Ik wil een weldoordachte beslissing maken.

Wat zijn mijn valkuilen? Ik wil mezelf (opnieuw) leren kennen.

Hoe vind ik de juiste balans tussen werk en privé? Rust heb ik nodig.

Ik wil beter leren grenzen stellen. Ik mag vragen wat ik nodig heb.

20 06 22 Mathilik 7 website e1594112211637 MathilenIk

Wat loopt er niet?

De combinatie werk en gezin valt me zwaar. Ik ga voor de juiste balans.

Ik kan mijn werk niet (meer) aan. Er moet iets veranderen!

Ik herstel van een burn-out. Ik wil écht rekening houden met mezelf!

Ik ben al lang thuis. Ik wil nu eindelijk uitzoeken wat ik écht wil.

Zit ik wel op de juiste plaats? Tijd voor duidelijkheid!

Kan ik niet gewoon tevreden zijn? Op naar meer voldoening.

Ik voel me niet begrepen. Het is tijd dat ik steviger in mijn schoenen sta.

Ik voel me anders. Ik wil leren wie ik ben en wat ik nodig heb.

HSP en werk: waar moet ik op letten? Ik ga met mezelf aan de slag!

Ik werd zo hard en niemand merkt het. Het is tijd dat ik mezelf laat zien!

Wil jij weten hoe het met je loopbaan gesteld is? Doe hier de test!
Wil jij weten hoe het met je loopbaan gesteld is? Doe hier de test!

WE DOEN HET SAMEN ZOLANG HET NODIG IS

Onze Visie

‘Wie ben ik, wat heb ik nodig en wat moet ik dan doen?‘ Dat is onze rode draad doorheen alles wat we doen. Hier gaan we telkens naar op zoek. Wij samen.

Voor wie?

Zowel werknemers als ondernemers/zelfstandigen kunnen gebruik maken van VDAB loopbaanbegeleiding. Dit zijn de voorwaarden waaraan je moet voldoen om gebruik te maken van loopbaancheques van VDAB:

  • Je woont in Vlaanderen of in Brussel
  • Je werkt voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige
  • Je hebt minimum 7 jaar werkervaring als werknemer of zelfstandige
  • Je volgde nog geen loopbaanbegeleiding in de voorbije 6 jaar

Elke 6 jaar heb je recht op 2 loopbaancheques. De eerste loopbaancheque is goed voor 4 uur en de tweede cheque is goed voor 3 uur loopbaanbegeleiding.  In totaal kan je elke 6 jaar dus 7 uur loopbaanbegeleiding volgen met loopbaancheques van VDAB.

Hoe gaan we tewerk?

Je hebt recht op 7 uur loopbaanbegeleiding met loopbaancheques (om de 6 jaar). Voor dit traject betaal je 80 euro. Dit is mogelijk door gesubsidieerde loopbaancheques van de overheid i.s.m. VDAB. Elke sessie loopbaanbegeleiding duurt 1 uur. Tussen de sessies zit gemiddeld 2 weken.

LET OP: vanaf 01/01/2020 moet je minstens 7 jaar werkervaring hebben om in aanmerking te komen voor loopbaancheques. We bekijken samen of je al of niet in aanmerking komt.

Mogelijks heb je geen recht op loopbaancheques omdat je werkzoekend bent, nog studeert of omdat je geen 7 jaar werkervaring hebt? Ook zonder loopbaancheque kan je bij ons terecht voor loopbaanbegeleiding.

Je hebt recht op een onbeperkt aantal uren begeleiding. Elke sessie loopbaanbegeleiding duurt 1 uur. Tussen de sessies zit gemiddeld 2 weken.

Heb je vragen? Is het (nog) niet duidelijk? Neem contact op, we helpen je graag verder. Kom uit je hoofd en kruip in je pen (oeps, of in je toetsenbord) en stuur een mail of neemt contact op via 0473 89 70 57. We zijn er voor jou!

Loopbaancheque aanvragen

Per loopbaancheque betaalt je momenteel 40 euro door de tussenkomst van de Vlaamse overheid. Dat is erg voordelig, want de werkelijke waarde van 1 loopbaancheque bedraagt 550 euro, wat neerkomt op een bedrag van 137,50 euro per uur, wat getuigt over de grote meerwaarde van loopbaanbegeleiding.

De aanvraag van een loopbaancheque loopt via de website van de VDAB of telefonisch op het gratis nummer 0800 30 700. Voor meer info over loopbaanbegeleiding en loopbaancheques kan je terecht op https://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding

vdab loopbaancheques

Waar wordt er gewerkt?

Een sessie loopbaanbegeleiding gaat door in de praktijk van je coach of via een online meeting. Voor onze online sessies gebruiken we tools zoals Skype, Zoom en Whereby. Tijdens deze sessies kan je net zoals bij een live sessie, rekenen op een persoonlijke aanpak met ruimte voor emotie, humor én professionaliteit.

Er is weinig tot geen verschil tussen een online sessie en een sessie in de praktijk.

Opdrachten worden telkens doorgestuurd via mail en besproken in de sessie samen met je coach. Via een gedeeld scherm kunnen wij jouw opdrachten en ónze aantekeningen en tips eenvoudig samen bekijken en kan je hier later ook thuis mee aan de slag.

Heb je hier vragen over? Laat het ons weten via info@mathilenik.be.

We doen het samen!

Wil jij weten hoe het met je loopbaan gesteld is? Doe hier de test!
Wil jij weten hoe het met je loopbaan gesteld is? Doe hier de test!

Veel gestelde vragen over loopbaancheques en loopbaanbegeleiding

[fusion_faq filters=”no” featured_image=”” cats_slug=”loopbaanbegeleiding” exclude_cats=”” orderby=”date” order=”ASC” type=”” boxed_mode=”yes” border_size=”” border_color=”” background_color=”” hover_color=”” divider_line=”” title_font_size=”16″ icon_size=”20″ icon_color=”#a2c037″ icon_boxed_mode=”” icon_box_color=”rgba(33,41,52,0)” icon_alignment=”” toggle_hover_accent_color=”#225560″ hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” /]

Een overzicht van alle veel gestelde vragen vind je via deze link.

Wat zeggen onze klanten?

GETUIGENISSEN

“Annick is een fantastische coach. Ze heeft me zeer goed geholpen met te ontdekken welke richting ik uit wil. Ik heb eindelijk het gevoel dat ik echt weet wat ik wil!”

“Annick, ik wil u toch nog even bedanken. Je hebt me al super geholpen zonder uw hulp had ik niet zover gestaan. Ik heb al gekeken op de website van VDAB; we zien elkaar zeker terug voor de 2de cheque. Alvast bedankt.”

“Annick weet waar ze over spreekt, doet haar job goed en vol overtuiging. Zeker een meerwaarde voor iedereen om loopbaanbegeleiding te overwegen.”

“Het is interessant om jezelf beter te leren kennen en leren daarmee aan de slag te gaan ; zowel privé als in werkomgeving. Soms komt er iets anders uit de bus dan je verwacht en helpt dat om betere keuzes te maken in je leven.”

4,9 36 reviews

Klachtenprocedure

De klant kan een klacht i.v.m. gesubsidieerde loopbaanbegeleiding indienen bij de gemandateerde onderneming zelf via info@mathilenik.be of bij VDAB, via de website (klachtenformulier, https://www.vdab.be/klachten) of via de gratis servicelijn 0800 30 700. Als derde mogelijkheid kan de klant klacht indienen bij de Vlaamse Ombudsdienst via het klachtenformulier op de website www.vlaamseombudsdienst.be of het gratis nummer 1700.

Inschrijven voor een gratis infogesprek

Als je tijdens deze Corona-pandemie liever geen face-to-face gesprek voert, dan kan je bij Mathil&ik ook een e-coaching sessie inplannen via Google Meet, Skype, Whereby, FaceTime, … Jouw coach informeert je over de mogelijkheden.

Schrijf je hieronder in voor een vrijblijvend infogesprek en we contacteren je binnen de 2 werkdagen.