When you focus on the good, the good gets beter

Loopbaanbegeleiding in Nijlen

Loopbaan begeleiding in Nijlen

Bij Mathil&ik vinden we het heel belangrijk dat loopbaanbegeleiding zo concreet mogelijk is afgestemd op jouw situatie en op jouw loopbaanvraag. We gaan samen op zoek naar antwoorden die jij alleen niet kan vinden.

We ondersteunen en begeleiden je gedurende het ganse proces opdat jij je eigen loopbaan weer in handen kan nemen.

Tijdens loopbaanbegeleiding gaat het over je werk(leven). We gaan op zoek naar jouw energiegevers en -vreters, jouw kwaliteiten en competenties en zoeken uit wat jouw drijfveren zijn op dit moment in je leven. Na elke sessie krijg je huiswerk mee.

Loopbaanbegeleiding zet je aan tot actie.
Loopbaanbegeleiding geeft je zelfvertrouwen.

Met loopbaanbegeleiding gaat het erom uit te zoeken wat je nodig hebt en wie jij wil zijn op het gebied van werk om er vervolgens mee aan de slag te gaan. Pas als je daar zelf een duidelijke kijk op hebt, kan je dit ook uitdragen naar anderen.

WE DOEN HET SAMEN ZOLANG HET NODIG IS

Onze Visie

‘Wie ben ik, wat heb ik nodig en wat moet ik dan doen?‘ Dat is onze rode draad doorheen alles wat we doen. Hier gaan we telkens naar op zoek. Wij samen.

Voor wie?

Zowel werknemers als ondernemers/zelfstandigen kunnen gebruik maken van VDAB loopbaanbegeleiding. Dit zijn de voorwaarden waaraan je moet voldoen om gebruik te maken van loopbaancheques van VDAB:

  • Je woont in Vlaanderen of in Brussel
  • Je werkt voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige
  • Je hebt minimum 7 jaar werkervaring als werknemer of zelfstandige
  • Je volgde nog geen loopbaanbegeleiding in de voorbije 6 jaar​

Elke 6 jaar heb je recht op 2 loopbaancheques. De eerste loopbaancheque is goed voor 4 uur en de tweede cheque is goed voor 3 uur loopbaanbegeleiding.  In totaal kan je elke 6 jaar dus 7 uur loopbaanbegeleiding volgen met loopbaancheques van VDAB.

Hoe gaan we tewerk?

Je hebt recht op 7 uur loopbaanbegeleiding met loopbaancheques (om de 6 jaar). Voor dit traject betaal je 80 euro. Dit is mogelijk door gesubsidieerde loopbaancheques van de overheid i.s.m. VDAB. Elke sessie loopbaanbegeleiding duurt 1 uur. Tussen de sessies zit gemiddeld 2 weken.

LET OP: vanaf 01/01/2020 moet je minstens 7 jaar werkervaring hebben om in aanmerking te komen voor loopbaancheques. We bekijken samen of je al of niet in aanmerking komt.

Mogelijks heb je geen recht op loopbaancheques omdat je werkzoekend bent, nog studeert of omdat je geen 7 jaar werkervaring hebt? Ook zonder loopbaancheque kan je bij ons terecht voor loopbaanbegeleiding.

Je hebt recht op een onbeperkt aantal uren begeleiding. Elke sessie loopbaanbegeleiding duurt 1 uur. Tussen de sessies zit gemiddeld 2 weken.

Heb je vragen? Is het (nog) niet duidelijk? Neem contact op, we helpen je graag verder. Kom uit je hoofd en kruip in je pen (oeps, of in je toetsenbord) en stuur een mail of neemt contact op via 0473 89 70 57. We zijn er voor jou!

Loopbaancheque aanvragen

Per loopbaancheque betaalt je momenteel 40 euro door de tussenkomst van de Vlaamse overheid. Dat is erg voordelig, want de werkelijke waarde van 1 loopbaancheque bedraagt 550 euro, wat neerkomt op een bedrag van 137,50 euro per uur, wat getuigt over de grote meerwaarde van loopbaanbegeleiding.

De aanvraag van een loopbaancheque loopt via de website van de VDAB of telefonisch op het gratis nummer 0800 30 700. Voor meer info over loopbaanbegeleiding en loopbaancheques kan je terecht op https://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding

Waar wordt er gewerkt?

Een sessie loopbaanbegeleiding gaat door in de praktijk van je coach of via een online meeting. Voor onze online sessies gebruiken we tools zoals Skype, Zoom en Whereby. Tijdens deze sessies kan je net zoals bij een live sessie, rekenen op een persoonlijke aanpak met ruimte voor emotie, humor én professionaliteit.

Er is weinig tot geen verschil tussen een online sessie en een sessie in de praktijk.

Opdrachten worden telkens doorgestuurd via mail en besproken in de sessie samen met je coach. Via een gedeeld scherm kunnen wij jouw opdrachten en ónze aantekeningen en tips eenvoudig samen bekijken en kan je hier later ook thuis mee aan de slag.

Heb je hier vragen over? Laat het ons weten via info@mathilenik.be.

We doen het samen!

Loopbaanbegeleiding in Nijlen

Adres: Gerheze 24, 2250 Olen

Door zelf een traject loopbaanbegeleiding te volgen kwam Wendy erachter wat écht haar passie is en wat haar energie geeft. En dat is haar medemens helpen en laten groeien in zowel mentale als fysieke gezondheid. Een job vinden die bij je past, is daar een belangrijk stuk in.

Met veel enthousiasme en een ruime dosis empathie bied Wendy je een luisterend oor en zal zij je helpen om inzichten te krijgen in jouw leven en je helpen om de ‘voor jou’ juiste keuzes te maken. Wendy leert je op een zachte manier maar toch met een duidelijke structuur voortaan ook de mogelijkheden achter de moeilijkheden zien. Zodat je de juiste balans vindt tussen werk en gezin.

Loopbaanbegeleiding in Olen | Wendy Van Beylen

Wat zeggen onze klanten?

GETUIGENISSEN

“Annick is een fantastische coach. Ze heeft me zeer goed geholpen met te ontdekken welke richting ik uit wil. Ik heb eindelijk het gevoel dat ik echt weet wat ik wil!”

“Annick, ik wil u toch nog even bedanken. Je hebt me al super geholpen zonder uw hulp had ik niet zover gestaan. Ik heb al gekeken op de website van VDAB; we zien elkaar zeker terug voor de 2de cheque. Alvast bedankt.”

“Annick weet waar ze over spreekt, doet haar job goed en vol overtuiging. Zeker een meerwaarde voor iedereen om loopbaanbegeleiding te overwegen.”

“Het is interessant om jezelf beter te leren kennen en leren daarmee aan de slag te gaan ; zowel privé als in werkomgeving. Soms komt er iets anders uit de bus dan je verwacht en helpt dat om betere keuzes te maken in je leven.”

Klachtenprocedure

De klant kan een klacht i.v.m. gesubsidieerde loopbaanbegeleiding indienen bij de gemandateerde onderneming zelf via info@mathilenik.be of bij VDAB, via de website (klachtenformulier, https://www.vdab.be/klachten) of via de gratis servicelijn 0800 30 700. Als derde mogelijkheid kan de klant klacht indienen bij de Vlaamse Ombudsdienst via het klachtenformulier op de website www.vlaamseombudsdienst.be of het gratis nummer 1700.