Opleiding Loopbaancoach

Kies voor een onderbouwde en ervaringsgerichte opleiding!

Opleidingsfiche

VOOR

Therapeuten, coaches en HR-professionals die willen starten als loopbaancoach

DUURTIJD

Online modules op eigen tempo (blijven altijd beschikbaar)

2 live momenten (verdieping en oefening) in kleine groepen of individueel

Opstartmoment administratie met teamcoach Annick

30 opleidingsuren

OPLEIDINGSKOST
€ 750 excl. BTW

Opleiding loopbaancoach - erkend Loopbaancentrum Mathil

Opleiding loopbaancoach bij erkend Loopbaancentrum Mathil & Ik

Loopbaanbegeleiding is sterk geëvolueerd. Vroeger begeleidde je klanten naar jobzekerheid, nu help je hen met loopbaanzekerheid, loopbaansturing en competentieontwikkeling.

Onze loopbaan is voortdurend in beweging. Zowel werknemers als zelfstandige ondernemers merken dat er nood is aan méér. Meer zelfsturing, toekomstvisie op de eigen loopbaan en inzicht in de eigen competenties en ontwikkelingsmogelijkheden.

We hebben de opleiding loopbaancoach bij Mathil & Ik zorgvuldig ontwikkeld. Zo voorzien we een kwalitatief en professioneel aanbod in loopbaanbegeleiding en het beantwoorden van vragen hierover.

Wil je de opleiding volgen of wil je meer info? Neem dan contact op. We antwoorden zo snel en correct mogelijk.

Loopbaancoach worden

Wil je loopbaancoach/loopbaanadviseur worden? Wil je in jouw eigen praktijk aan de slag met loopbaanvraagstukken? Ben je op zoek naar een uitbreiding van je toolbox om klanten beter op weg te helpen? Dan is deze opleiding iets voor jou.

De opleiding loopbaancoach bij erkend loopbaancentrum Mathil & Ik richt zich tot ervaren coaches, HR-professionals, psychologen en therapeuten. Er zijn twee voorwaarden voor deze opleiding: je wilt aan de slag gaan met loopbaanvraagstukken en je hebt al een basis-coachopleiding of therapieopleiding gevolgd.

Wil je loopbaancoach/loopbaanadviseur worden? Wil je in jouw eigen praktijk aan de slag met loopbaanvraagstukken? Ben je op zoek naar een uitbreiding van je toolbox om klanten beter op weg te helpen? Dan is deze opleiding iets voor jou.

De opleiding loopbaancoach bij erkend loopbaancentrum Mathil & Ik richt zich tot ervaren coaches, HR-professionals, psychologen en therapeuten. Er zijn twee voorwaarden voor deze opleiding: je wilt aan de slag gaan met loopbaanvraagstukken en je hebt al een basis-coachopleiding of therapieopleiding gevolgd.

Voordelen van onze loopbaancoachopleiding

  • Een stevige houvast binnen het domein van loopbaancoaches.
  • Een structuur waarop je kan vertrouwen.
  • De vrijheid om flexibel de gebruikte methodieken af te stemmen op de klant.
  • Wetenschappelijk onderbouwde methodieken en ervaringsgerichte oefeningen.
  • Een toolbox om op korte termijn tot concrete resultaten te komen met de klant.

Voor je wordt toegelaten tot onze opleiding plannen we een persoonlijk gesprek in om kennis te maken. Tijdens dit gesprek bespreken we je opleidings- en werkachtergrond en je motivatie om de opleiding te volgen. Je kan bij de kennismaking ook je persoonlijke vragen stellen aan Annick, oprichtster van Mathil & Ik.

Opleiding loopbaancoach Annick

De vier pijlers van onze erkende opleiding tot loopbaancoach

“Loopbaanbegeleiding zorgt ervoor dat onze klanten zich terug sterker voelen in hun eigen schoenen. Het geeft hen zelfvertrouwen, een duidelijke kijk op wie ze zijn en wat ze nodig hebben en bovenal zet het hen aan tot actie.”

Wil je op de hoogte gehouden worden over onze opleiding of heb je graag meer informatie? Neem dan contact op.

Onze ervaren trainster

Annick, onze trainster en oprichtster van Mathil & Ik, is een gepassioneerde loopbaancoach met een eigen praktijk en erkend loopbaancentrum onder VDAB. Ze heeft een ruime ervaring in loopbaanbegeleiding, coaching en de bedrijfswereld/HR. Als partner van VDAB staat zij garant voor kwaliteit en professionaliteit.

Verder schoolt ze zich continu bij om haar niveau van coaching en loopbaanbegeleiding te optimaliseren. Dit geldt ook voor de opleiding van loopbaancoach. Ook volgde ze diverse professionele (coach)opleidingen. Deze waren aangevuld met mindfulness, ACT (Acceptance en Commitment Therapy) en RFT (Relational Frame Theory).

Manier van coaching en lesgeven

“Ik ben Annick, gebeten door de microbe van persoonlijke ontwikkeling, loopbaanbegeleiding en coaching. Ik sta te popelen om dit ook aan jou door te geven! In alles wat ik doe en wie ik ben, vind ik het enorm belangrijk om rekening te houden met wat ik zelf nodig heb. Ik bewaak dan ook mijn grenzen zowel binnen werk als privé en ik verwacht dat jij dat ook doet. Zo werken we samen op een professionele, maar vooral heel menselijke en gezonde manier.”

Ze is gekend voor haar open en persoonlijke manier van coachen en lesgeven. Haar passie ligt bij één op één gesprekken waarin de klant zichzelf (opnieuw) leert kennen. Zo kunnen ze in de toekomst met meer zelfvertrouwen eigen keuzes maken die passen bij het leven waar hij of zij naartoe wilt.

Aan de hand van concrete methodieken, gerichte vragen en een grote dosis empathie voel je je bij haar onmiddellijk op je gemak. Niet enkel als klant maar ook als cursist.

Loopbaancoach Annick

Praktische informatie

Tijdens onze opleiding loopbaancoach ga je zelf actief aan de slag tussen de theorie en praktische toepassingen door. We zorgen voor een veilige en professionele setting waar jij als coach in alle veiligheid kan oefenen.

De opleiding tot loopbaancoach bij loopbaancentrum Mathil & Ik is opgesplitst in een online en een livegedeelte. De online modules kunnen op jouw eigen tempo gevolgd worden. De livemomenten gaan door in kleine groepjes van max. 3 deelnemers. Zo blijven we de persoonlijke aanpak en individuele groei garanderen.

Heb je interesse in onze opleiding of wil je graag meer informatie? Neem dan contact op.

Kostprijs van de opleiding

De opleiding bestaat uit een online en een livegedeelte. De online modules staan onmiddellijk na inschrijving ter beschikking en kunnen gevolgd worden op je eigen tempo. De livemomenten worden vastgelegd in overleg.

De totale kostprijs van de opleiding tot loopbaancoach bedraagt 750 euro. Deze prijs is exclusief btw.

We zijn een erkend dienstverlener van de KMO portefeuille. Hierdoor heb je recht op de financiële steun voor de aankoop van diensten (opleiding of advies) die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Deze steun bedraagt tot maximum 30% van de totale kostprijs (exclusief btw en andere uitgesloten kosten).

Mathil & Ik dienstverlener: registratienummer DV.O240838.

Aanbevolen literatuur (niet verplicht)

  • Breng beweging in je loopbaan (Marinka Kuijpers)
  • Ik kies voor mijn talent (Luc Dewulf)
  • Professionele loopbaancoaching (Rozemarijn Dols)
  • Gezocht: een baan die bij me past! (Gerald M. Sturman)
  • Het complete loopbaanboek (Susan van Ass)
Loopbaancoach symbool Mathil&Ik

Testimonials

“Structuur, gericht op ons als mens en als coach, respectvol, onderbouwd.”

“De energie van de lesgevers en de openheid van het team. Daarnaast ook de content en relevantie voorbeelden die tijdens de opleiding gegeven werden.”

“De lesgevers zijn ervaren en hebben heel wat kennis. Dit maakt de opleiding praktisch, rechtstreeks bruikbaar en heel concreet.
Heel attente en zorgzame lesgevers.
De lesgevers hebben een natuurlijke stijl van lesgeven. Heel aangenaam om te volgen.
De powerpoint is een handig naslagwerk.
Fijn dat we de powerpoint ook afgedrukt kregen. Handig om te noteren.
Een mooi overzicht van wat verwacht wordt van Mathil en van VDAB, en de punten waar de coaches enige vrijheid in hebben.”

“de trainers hebben veel expertise en dit is voelbaar. Zij hebben ook elk hun eigen invalshoek, wat echt een meerwaarde is voor de opleiding.”

“De opleiding loopbaanbegeleiding was fantastisch! Ondanks het feit dat deze gedeeltelijk digitaal verliep gezien de huidige coronamaatregelen zijn jullie erin geslaagd kwaliteit te bieden en een vertrouwd kader te creëren voor ons als cursisten. De theorie werd ‘echt’ gemaakt aan de hand van praktijkvoorbeelden en oefeningen. Dit geeft mij een heel voldaan gevoel.”

“Heel toegankelijk, geen te grote groep, open, duidelijk.”

“Ik hield van de warme, menselijke en betrokken aanpak waarin ieder zichzelf mocht zijn en ieder in zijn/haar eigen waarde wordt gewaardeerd.”

“Indeling: eerst de structuur van loopbaanbegeleiding en het praktische. Nadien pas het verdere uitdiepen van methodieken. Deze opbouw vond ik wel handig en overzichtelijk. De eigen voorbeelden daarbij maakten het ook concreter.”

“Annick is een geweldige trainster, de authentieke en open manier waarop ze de opleiding gaf, was heel fijn om te ervaren.”