LOOPBAANBEGELEIDING
Met loopbaancheques van VDAB

COACHING TRAJECTEN
Op maat

LOOPBAANBEGELEIDING
Met loopbaancheques van VDAB

COACHING TRAJECTEN
Op maat

Welkom bij Mathil&ik

Een andere blik op werk & gezin

Denk jij ook vaak: ‘& ik dan?’ Dan ben je bij Mathil & Ik aan het juiste adres.

Bij Mathil & Ik begeleiden we jou naar meer werkgeluk, persoonlijke voldoening en een grotere flexibiliteit of veerkracht binnen werk en gezin. Zowel bij loopbaanbegeleiding als bij personal coaching gaan we op zoek naar wie jij bent en wat jij nodig hebt. Vervolgens kan je hier praktisch mee aan de slag binnen je loopbaan, relaties, gezin…

Eenvoudig gezegd: “Meer jezelf zijn. Minder moeten.”

Communicatie en zelfkennis

Het is belangrijk om te weten wie je bent en wat je nodig hebt. Dit is zeker zo als je in dialoog wilt gaan op het werk met collega’s, leidinggevenden of andere zakelijke relaties. Ook bij persoonlijke relaties zoals een partner, ouders en kinderen is dit van toepassing.

We gaan van denken en voelen naar doen. Zo lang je in je hoofd blijft, is er geen kans op verandering. We kruipen even in je hoofd, halen er een pak informatie uit en leggen deze open op tafel. Op deze manier kunnen we de puzzel opnieuw leggen. Zo is het duidelijk welke stappen jij te zetten hebt in functie van je loopbaan, gezin, relatie…

Wil jij weten hoe het met je loopbaan gesteld is? Doe hier de test!

Wil jij weten hoe het met je loopbaan gesteld is? Doe hier de test!
Wil jij weten hoe het met je loopbaan gesteld is? Doe hier de test!
Wil jij weten hoe het met je loopbaan gesteld is? Doe hier de test!

Doen wat werkt, elke dag opnieuw

De naam Mathil heb ik overgenomen van een van mijn grootmoeders waarmee ik een bijzondere band had. Mathil is voor mij een voorbeeld geweest en is dit nog steeds.

Omdat ze een sterk geloof had en het goede zag in elke mens, heb ik de waarden van mijn praktijk ‘de 10 geboden van Mathil’ genoemd. Dit is een niet zo subtiele knipoog naar het geloof van de echte Mathil. Er zit geen dwingend karakter in deze geboden, enkel warmte en persoonlijkheid.

We streven ernaar om binnen en buiten onze praktijk de 10 geboden van Mathil toe te passen.

We brengen niet alleen onze klant terug met zichzelf in verbinding, maar ook met zijn of haar omgeving. Op die manier verloopt communiceren vanuit het ‘ik’ veel vlotter. Niet alleen op het werk, maar ook in een privésituatie. Wij zijn als coach/loopbaanbegeleider ook op een gezonde manier in verbinding met onszelf en met elkaar.

Zonder betrokkenheid kan er geen coaching zijn en andersom geldt dit ook. De cliënt is betrokken met zijn of haar eigen traject en is toegewijd om er het meeste uit te halen. Als coach/loopbaanbegeleider ben je betrokken bij de persoon van je klant in alle aspecten. We doen er alles aan om ons in te leven in zijn of haar situatie.

Elke klant en elke coach/loopbaanbegeleider is in eerste instantie een mens met gevoelens, gedachten, sensaties, problemen, situaties, gewaarwordingen, overtuigingen… En die mogen er allemaal zijn, binnen en buiten onze praktijk. We zien elkaar zoals we zijn. Dit is uniek, warm en menselijk.

Met warmte onthalen we onze klant in de praktijk. Een geborgen gevoel en een veilige haven is een plek waar we mogen zijn en waar er ruimte gemaakt kan worden om te groeien voor zowel klant als coach/loopbaanbegeleider.

We kijken naar onze klant en naar onszelf als een vat vol mogelijkheden en groeipotentieel. Waar zij harde woorden gebruiken, kunnen wij zien welke zachte vormen hieronder schuilgaan.  We begeleiden hen dan naar de plaats waar ook zij meer zachtheid kunnen voelen, zien en tonen. We stellen ons zo ook op ten opzichte van elkaar.

Zelfzorg staat centraal, zowel voor de klant als voor de coach/loopbaanbegeleider. We streven ernaar om dit zo veel mogelijk toe te passen en te tonen dat dit kan én mag. Er is niemand die dit in jouw plaats kan doen. Binnen een goede coaching/begeleiding ontdekken we wat dit is voor onze klant.

Zonder daadkracht is er geen zinvolle coaching of begeleiding. Waar er geen daadkracht is, kan er niets groeien en bloeien. Met kleine (tussen)stappen werken we naar een vooraf bepaald doel. We zijn hiernaast flexibel om doelen bij te stellen waar nodig in het kader van ons eigen pad en dat van de klant.

We streven ernaar om onszelf te kunnen zijn, eender waar, bij wie en in welke situatie we ons bevinden. Alles mag er zijn, met al zijn mooie en minder mooie aspecten, zowel bij klant als bij de coach/loopbaanbegeleider. Zo lang het écht is, is het perfect.

Met een open blik, nieuwsgierig en verwonderd zoals een kind van 3 dat een mooie steen vindt op de weg, kijken we naar onze klant en naar elkaar. Alsof we het allemaal voor het eerst zien en horen. Onbevooroordeeld, onbevlekt en verwonderd door wat we waarnemen. Vanuit dat standpunt komt de mooiste coaching/begeleiding tot stand.

Wees jezelf, je bent mooi zoals je bent. Je bent goed genoeg, gewoon goed is goed. Meer is niet nodig, het moet niet. Lachen en dansen, elke dag wat en gaat het wat minder dan is het ook dat. Echt is geweldig, daar hou ik zo van. Hiermee kan ik pas leven, dat is wat ik kan.

Wat zeggen onze klanten?

GETUIGENISSEN

“Annick is een fantastische coach. Ze heeft me zeer goed geholpen met te ontdekken welke richting ik uit wil. Ik heb eindelijk het gevoel dat ik echt weet wat ik wil!”

“Annick, ik wil je toch nog even bedanken. Je hebt me al super geholpen, zonder uw hulp had ik niet zo ver gestaan. Ik heb al gekeken op de website van VDAB; we zien elkaar zeker terug voor de 2de cheque. Alvast bedankt.”

“Annick weet waar ze over spreekt, doet haar job goed en vol overtuiging. Zeker een meerwaarde voor iedereen om loopbaanbegeleiding te overwegen.”

“Het is interessant om jezelf beter te leren kennen en leren daarmee aan de slag te gaan; zowel privé als in een werkomgeving. Soms komt er iets anders uit de bus dan je verwacht en helpt dat om betere keuzes te maken in je leven.”

Bij Mathil & Ik doen we het samen. Een team van ervaren loopbaanbegeleiders staat klaar om jou te begeleiden in je eigen regio. Elke coach heeft zijn/haar eigen expertise. Op basis van jouw locatie en loopbaanvraag, kom je terecht bij de coach die het beste bij je past.

Mathil & Ik staat voor kwaliteit, doelgerichtheid en een hoog percentage klanttevredenheid.

Samen gaan we voor méér!